Hjemmebagt rugbrøds boller

Så er der igen blevet baget rugbrøds boller til den næste tid :)

Jeg bruger en surdejs opskrift , som jeg så har ændret lidt på efter hånden ..

Opskrift:

dag 1
1/2 liter vand
1 portions surdej
1 spsk. Salt
175  g knækkede rugkerner
300 g rugmel
Hæld vandet i en skål og rør surdejen ud i skålen . Tilføj derefter de resterende ting i og rør til dejen er ensartet . Dæk den til med et opvredet viskestykke til hævning på køkkenbordet til dagen efter .

dag 2
1 øl
1,5 spsk. Honning
75 g hørfrø
75 g solsikkekerner
75 g rugflager
250 g rugmel
Rør dejen op . Kom derefter øl , honning , hørfrø , solsikkekerner , rugflager og rugmelet i og rør det godt sammen . Tag så 150 g dej fra til sur dej til næste gang opbevar det i en tæt sluttende beholder i køleskabet . Surdejen kan holde sig i ca 3 uger i køleskabet .

Kom dejen op i formene og lad stå og hæve igen i ca to timer . Bag derefter dem først på 100 g i 40-50 min og så 175 i ca 90 min , hold da øje med dem det sidste stykke tid . Kom et stykke folie henover for de ikke bliver for mørke i toppen ..

Denne gang lavede jeg også en lille rugbrøds familie .. :)


This entry was posted in Recipes. Bookmark the permalink.